Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bubbelbad?

Met behulp van een bubbelbad tover jij je badkamer om tot een echte wellness ruimte.  Met betrekking tot bubbelbaden zijn er tal van verschillende mogelijkheden. Zo kun je niet alleen kiezen uit verschillende formaten en accessoires. Je kunt ook kiezen uit verschillende designs. Welk bad het beste bij jouw badkamer past is afhankelijk van de stijl die jij in je badkamer wilt creëren. Kies je voor een vrijstaand 2 persoons bubbelbad of heb je liever een inbouw whirlpool? Er is echt van alles mogelijk. Ben jij van plan om een whirlpool in je badkamer te monteren? Dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Wat is het budget?

Aangezien er verschillende soorten bubbelbaden verkrijgbaar zijn, is het belangrijk dat je voor jezelf een budget bepaald. Er zijn namelijk een aantal verschillende factoren die de prijs die je betaald voor een whirlpool bepalen. Wil je over een bubbelbad met allerlei verlichtingsmogelijkheden beschikken, of ben je tevreden met een standaard inbouwbad? Een bad met verschillende verlichtingsmogelijkheden zal namelijk duurder zijn dan een standaard inbouwbad. Ook het aantal jets speelt een rol bij de prijs die je voor een bubbelbad betaalt. Jets zorgen voor het stuwen van water en lucht in het bad waardoor het water gaat bubbelen. 

Praktische zaken bij het kopen van een bubbelbad 

Naast het financiële plaatje zijn er ook een aantal praktische zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bad. Heb je voldoende ruimte in je badkamer om een whirlpool te plaatsen? Mocht dit niet het geval zijn kun je altijd overwegen om een grotere badkamer te  creëren. Een andere praktisch standpunt waar je op moet letten is de vloer waarop het bubbelbad komt te staan. Een houten vloer heeft namelijk niet altijd voldoende draagcapaciteit voor een bad. Let hier dus goed op. Nog een praktisch standpunt is het stroomverbruik. Een whirlpool kan namelijk je stroomverbruik behoorlijk verhogen waardoor je maandlasten hoger kunnen worden, tenzij je zonnepanelen hebt. Denk hier dus goed over na. Het laatste standpunt waar je rekening mee moet houden is het onderhoud. 

Douchezaak – Alle sanitair benodigdheden voor een complete badkamer.

Het onderhouden van een bubbelbad

Door een bubbelbad in je badkamer te monteren creëer je weliswaar een echte wellness ruimte in je woning, maar zo’n bad moet je ook onderhouden. Een goede hygiëne is belangrijk voor de levensduur van het bad. De jets moeten regelmatig gereinigd worden om kalkvorming zoveel mogelijk tegen te gaan. Je kunt deze reinigen door het bad vol te laten lopen en aan het water speciale whirlpoolreiniger toe te voegen. Als je dan het bad aanzet zullen de jets gereinigd worden. Tevens zijn er ook bubbelbaden verkrijgbaar met uitneembare jets waardoor je deze nog beter schoon kunt maken.  De kuip van het bad kun je schoonmaken met standaard schoonmaakmiddel en een zachte spons. Het beste is om het bad in je badkamer minimaal 1 tot 2 keer per maand te reinigen. 

Er zijn dus een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een bubbelbad aanschaft. Hierdoor kun je zo lang mogelijk genieten van het wellness gevoel wat zo’n bad je geeft