Ken je IPA bier nog niet?

Misterhop

Mannenpap, Omnipollo of Tiny Rebel. Het zijn een paar van de verrassende namen van IPA bieren. IPA bier is er in veel verschillende verschijningsvormen, maar allemaal hebben ze een bijzondere naam, een opvallend etiket en een eigenwijze smaak. Het zijn dan ook de eerste kenmerken waaraan je een IPA bier kunt herkennen. De herkenbare smaak vergeet je niet snel. Wel is de smaak zo specifiek dat je ervan moet houden. Gelukkig is een IPA biertje ook als cadeau erg leuk, zeker wanneer je er een pakket van laat maken.

Keuze uit diverse IPA’s

We gaven het al even aan, de keuze aan IPA bieren is groot. Wij bekijken vast de meest opvallende exemplaren. Allereerst de eerdergenoemde Omnipollo Fatamorgana, zoals de hele naam luidt. Schrik niet bij het inschenken, deze IPA hoort troebel te zijn. De Omnipollo is zacht en fruitig van smaak met een tikje bitter. Met recht verrassend dus. Dat zachte, zoete effect vinden we helemaal terug bij de Tiny Rebel, deze heeft invloeden van perzik en een romige afdronk door toevoeging van lactose. Beide biertjes heten IPA, maar zijn dus totaal verschillend van smaak. Wil je ze cadeau doen? Maak dan een pakket met variërende smaken. En vergeet direct die leuke flesjes niet, de IPA bieren zijn dus haast collectors items! Bij een biertje hoort ook een heerlijk bijpassende hapjes. Bij een IPA valt te denken aan de hopworst. Juist omdat de smaak van een IPA zo sterk kan zijn, is de afwisseling met worst erg fijn. Zoals de naam al doet vermoeden, in hopworst zit hop. Niet zo vreemd dus, dat deze het bij een bier erg goed doet.

Meer informatie over IPA?

In de startblokken om te bestellen? Of liever eerst iets meer informatie? In beide gevallen is een belletje naar of een bezoekje aan Mister Hop aan te raden. Dit is namelijk dé specialiste op biergebied.