De soorten plafondlampen die je moet kennen.

Kroonluchter, schijnwerpers, plafondlamp ontdek welke soorten lampen plafond je zou kunnen gebruiken. De ideale lichtbron wordt gekozen in relatie tot het dagelijkse gebruik van de ruimte die we willen verlichten. Laten we van bovenaf beginnen door de verschillende soorten bestaande plafondlamp te bekijken, om te begrijpen welk model het beste bij ons past.

Hangende kroonluchter

Het meest voorkomende plafondverlichtingssysteem is de hangende kroonluchter, bestaande uit een steun voor de lampen die in de vide zijn opgehangen door middel van een kabel die aan het plafond is bevestigd. De lengte van de kabel is verstelbaar om de hoogte van de lichtbron te moduleren in relatie tot de breedte van het gebied dat we willen verlichten. De hangende kroonluchter moet bijvoorbeeld hoog genoeg worden geplaatst en het licht in alle richtingen verspreiden om een ​​grote kamer te verlichten.

Als, aan de andere kant, het doel is om alleen de eettafel te verlichten, zullen we het visuele comfort van de gasten bevoorrechten door de voorkeur te geven aan een hangende kroonluchter lager, om de tafel goed te verlichten, en tegelijkertijd zullen we ervoor zorgen om een ​​vorm van de lamp te kiezen die de kegel naar beneden richt, zonder de ogen van degenen die zitten te verblinden.

De plafondlamp

De plafondlamp is een steun voor gloeilampen die rechtstreeks op het plafond worden aangebracht en in zijn klassieke vorm is het een glazen schildpad met een beschermde lamp erin, die een indirect en ontspannend licht verspreidt. Voor lichtkwaliteit worden vaak plafondlampen gebruikt om de gang of slaapkamers discreet te verlichten.

De schijnwerpers

Om het keukenwerkblad of de studiehoek te verlichten, is in plaats daarvan een direct en intens licht nodig en in dit geval zijn de plafondspots voor binnen ideaal, omdat ze een sterk en geconcentreerd licht hebben dat precies daar kan worden gericht waar we het nodig hebben. Bijzonder functioneel zijn de verstelbare spots, voorzien van een draaibare steun waardoor de lamp naar behoefte kan worden gedraaid.