Wat voor soorten barkrukken zijn er 

barkruk hout

Tegenwoordig kan je in winkels als de Ikea al snel verschillende soorten barkrukken tegenkomen. Zo heb je barkruk hout versies, maar ook van metaal. Een barkruk hout kan je bijvoorbeeld gebruiken bij een verjaardag omdat deze makkelijk te verplaatsen zijn. Dit is dan ook handig als je geen ruimte meer hebt, want een barkruk neemt weinig ruimte in. Een metalen barkruk is vaak gebruikelijk bij de keukentafel, omdat dat altijd goed bij het interieur van de keuken past. 

Een barkruk kan je ook in zakelijk gebied gebruikt worden, bijvoorbeeld als je aan de kassa moet werken en soms even wilt zitten. In zakelijk gebied is het verstandig om ook een kussen op de kruk te hebben, omdat sommige mensen lange werkuren maken. 

barkruk hout

Wat is de ideale hoogte van een barkruk

De ideale hoogte van een barkruk ligt rond de 95 tot 110 cm. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de plek waarin de barkruk geplaatst worden. Aan een echte bar, is de kruk hoger omdat de bar vaak ook hoog ligt. 

Maar als deze bijvoorbeeld bij een kapper staat, dan ligt het aan hoe hoog de kapper moet zitten om goed te kunnen knippen. Een houten barkruk is vaak goed in kroegen, omdat deze licht en makkelijk te verplaatsen zijn. Hierdoor kan je snel van inrichting wisselen, bijvoorbeeld als iemand een feestje geeft.