Alles over de steeneik

boom-bezorgen

De Steeneik komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en behoren tot de napjesdragersfamilie. Deze bomen worden het meest gebruikt voor sier en beschutting. Ook worden deze bomen tegenwoordig in drukke steden geplant. De reden hiervan is de luchtvervuiling te verminderen. Over het algemeen bereiken de steeneiken een maximale hoogte van 25 meter. Maar er zijn ook grotere en hogere steeneiken van 30 meter. Deze bomen behalen hun maximale hoogte binnen 10 jaar. Maar in Nederland groeien deze bomen tot een maximale hoogte van 4 meter. Het verschil komt door de locatie, soort en verzorging. De steeneik is vergeleken met de Japanse zierkers niet giftig en is onschadelijk tegen mensen en huisdieren.

Boompalen bieden ondersteuning

De Kanzan houdt ervan om geplant te worden in de zon of op een plek met halfschaduw. Houd er wel rekening mee dat de Kanzan niet tegen harde windstoten kan. Om die reden is het verstandig om ze te planten in een omgeving met geen of weinig wind. Daarbij is het belangrijk om ze te versterken met boompalen. Voordat je een groot gat graaft kijk eerst of de grond droog of vochtig is. De grond mag namelijk niet vochtig zijn. Het bemesten van de boom is noodzakelijk. Met de Floramix tuinmest zorg je voor een goede bemesting en dit verhoogt ook de weerstand.

De Kanzan

De Japanse sierkers houdt ervan om geplant te worden in de volle zon of op een plek met halfschaduw. De meest bekende Japanse bloesemkers is de Kanzan. Ook wel de mooiste van zijn soort. Deze bomen zijn winterhard, maar zijn minder bestendig tegen keiharde winden. Om die reden is het belangrijk om ze te versterken met sterke boompalen. Wat moet je doen? Eerst begin je met het graven van een groot gat, maar houd er wel rekening mee dat de grond droog moet zijn. Plant de boom op een plek met weinig wind en bind deze goed vast met een aantal boompalen voor ondersteuning.