Borgmoeren

Als je aan het klussen bent dan is de kans groot dat je hiervoor een moer moet gebruiken. Een moer zorgt er namelijk voor dat je twee of meer voorwerpen met elkaar verbindt. Dit gebeurt vaak in combinatie met een bout of draadeind. Om er zeker van te zijn dat een moer niet lostrilt kan je het beste een borgmoer gebruiken. De borgmoer heeft een kunststof ‘binnenkraag’, die zich vastzet op de bout of draadeind tijdens het draaien. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste borgmoer, zodat de twee voorwerpen goed aan elkaar blijven zitten. Bij Bevestigingsexpert vind je daarom een groot aanbod aan bevestigingsmaterialen, waaronder borgmoeren.

Het bevestigen van de borgmoer

Zorg er eerst voor dat je in de materialen een gat boort waar de bout doorheen moet. Zorg voor de juiste afmetingen, zodat de bout er precies in kan. Daarna kan je de gaten in het materiaal hebt geboord dan kan je de bout door beide materialen heen halen. Vervolgens gebruik je een passende sleutel bij de kop van de bout of een schroevendraaier en draai je de bout aan. Ten slotte kan je de borgmoer om de bout heen draaien.  Zo zet je de borgmoer vast en verbind je op die manier de twee voorwerpen met elkaar.

Soorten borgmoeren

Je hebt veel verschillende moeren bij Bevestigingsexpert, waaronder borgmoeren. Je kan hierbij een keuze maken tussen het materiaal van de moer, waarbij je kan kiezen uit staal of RVS. Daarnaast moet je de diameter van de borgmoer bepalen. Ook kan je kiezen uit verschillende soorten aandrijfmaten. Zo kan je de juiste borgmoer voor jouw klus uitzoeken. Als de moer op voorraad is dan geldt dat je hem de volgende dag al in huis hebt als je voor 15:00 uur bestelt. Zo kan je snel beginnen aan je klus.