De juiste vloeren en prijzen kiezen

Verschillende soorten vloeren

Het kopen van een nieuwe vloer is vaak veel gedoe. Het uitkiezen op zichzelf is vaak al een heel karwei. Daarna komt dan ook nog eens het leggen van de vloer. Er zijn nu eenmaal veel beslissingen die u moet maken bij het uitzoeken van een vloer. U wilt een goede kwaliteit, u wilt dat de vloer bij uw interieur past en u wilt natuurlijk een vloer voor een goede prijs. Voordat u een vloer heeft gevonden die aan al deze eisen voldoet, bent u vaak alweer even verder. Gelukkig hebben we voor u in dit blog een paar vloersoorten inclusief prijzen bij elkaar gezet. Zo vergelijkt u eenvoudig de vloeren en de prijzen voor de juiste keuze. Lees snel verder!

De prijs van PVC

Een vloer die erg populair is, is de PVC vloer. PVC vloeren zijn volledig gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn er veel diverse opties, omdat de bovenste laag in vrijwel elke kleur te produceren is. Daarnaast heeft u ook de keuze uit PVC vloeren met een patroon erop. Een PVC vloer kost gemiddeld tussen de €10 en €45.

Prijzen van houten vloeren

Eén groot voordeel van een houten vloer is dat alle verschillende soorten er altijd wel goed uit zien. Al die verschillende soorten hebben alleen wel allemaal hun eigen uitstraling en prijskaartje. Vergelijk hier bijvoorbeeld maar eens parket en laminaat.

  • Massief parket is gemaakt van echt hout en heeft een prijs tussen de €40 en €120. Ook vraagt deze vloer jaarlijks onderhoud.
  • Laminaat ziet eruit als hout, maar is in feite gemaakt van een ander materiaal. Dit kost gemiddeld tussen de €10 en €40 en is aanzienlijk minder bewerkelijk.

Bent u op zoek naar een houten vloer? Dan bent u aanzienlijk voordeliger uit als u kiest voor een laminaatvloer.

De kosten van vloerbedekking

Heeft u een nieuwe vloer nodig, maar is uw budget klein? Dan is het laten leggen van vloerbedekking de beste en meest voordelige optie. U betaalt voor vloerbedekking namelijk slechts €5 tot €10. Heeft u een klein deel van de vloer dat beschadigd is, maar is de rest nog wel in goede staat? Dan kunt u ook overwegen om over het beschadigde deel een vloerkleed te leggen.

Met de informatie uit dit blog kunt u de juiste keuze maken voor uw interieur en uzelf. Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze tips? Neem dan gerust contact met ons op.