Deurmat bestellen bij superwoonwinkel

Droogloopmat standaard

Om te voorkomen dat je vloerbedekking vuil wordt of dat je houten vloer beschadigd raakt kun je een deurmat bestellen bij superwoonwinkel.nl. Een deurmat heeft twee functies. Ten eerste zorgt een mat ervoor dat je bij nat weer geen vocht mee naar binnen neemt. Door met natte schoenen naar binnen te gaan kunnen er moddervlekken op de vloerbedekking en op de houten vloer komen. De tweede functie van een mat is dat het zand onder je schoenen verdwijnt. Daardoor wordt voorkomen dat er krassen door het schuren van de zandkorrels tussen de schoenzool en de vloer kunnen ontstaan.

Een vochtwerende deurmat

Als je in een gebied woont waar veel vocht en modder op straat ligt is een droogloopmat een ideale oplossing. Een droogloopmat is een deurmat die het vocht en zand dat aan je schoenen blijft plakken opneemt. Als je zo’n mat bij de ingang van de deur legt heb je hoegenaamd geen last van vocht in huis. De vloerbedekking blijft op die manier mooi schoon. Als je een houten vloer hebt is de kans dat er krassen ontstaan door scherpe zandkorrels aan je schoenen een stuk kleiner.

Een vuilwerende deurmat

Een schoonloopmat is een deurmat waarvan de werking erg lijkt op die van een droogloopmat. Ook een schoonloopmat zorgt ervoor dat er geen vuil aan je schoenen blijft zitten. Het verschil met een droogloopmat is dat een schoonloopmat minder vocht kan opnemen. Als je in een wijk woont waar veel zand en stof op de weg ligt kun je het beste een schoonloopmat gebruiken. Als je in een straat woont met veel wateroverlast is een droogloopmat een betere keuze. Beide soorten deurmat zijn te koop bij superwoonwinkel.nl. De matten zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar ze kunnen ook volledig op jouw gewenste afmetingen worden geleverd.