Doe het lekker zelf, maak een tv wand in je kamer

Om zelf een wand tv meubel te maken die helemaal naar jouw eigen wens is zal een project zijn waar je veel plezier aan zult hebben. Toch zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten voor je eraan gaat beginnen. Het is verstandig om te weten wat je allemaal nodig hebt, wat de beste kijkafstand is en hoe je het beste de kabels en apparatuur kunt wegwerken in de wand. We zullen je antwoord geven op deze vragen.

Wat is de beste kijkafstand?

Het is belangrijk dat je als eerst de afstand gaat bepalen tussen de plek waar je tv zal kijken en de wand waarin de tv geplaatst zal worden. De afstand om tv te kunnen kijken is ook van belang. Het is niet prettig kijken als je dicht op de tv zit, maar andersom is het ook niet fijn. Maar hoe weet je nu wat het ideale grootte is van de tv om comfortabel tv te kunnen kijken. Wat je dan moet doen is de afstand tussen de bank en de tv te meten, als je dat weet deel je dat door twee en een half. De uitkomst wat daaruit komt is de ideale grootte.

Wat heb je allemaal nodig voor het maken van een tv wand?

Als je van plan bent om zelf een tv wand te maken dan moet je wel handig zijn met onder andere boren, pluggen en schroeven. Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je het beste voor MDF of steigerhouten planken te kiezen, die je op maat laat zagen. Dit zal veel tijd besparen. De materialen die je nodig hebt voor dit project zijn:

–         Een goed werkende accu schroef boor machine

–         Schroeven voor in het hout (houdt rekening met de plankdikte)

–         MDF vuller

–         Schroeven en pluggen die geschikt zijn voor in de muur

–         Een waterpas

–         Verf en de benodigdheden die hiervoor nodig zijn

Met de juiste bouwtekening en de juiste constructie ga je ermee aan de slag. Doordat je een zelfgemaakte tv wand in je woonkamer hebt staan, zal dit een echte blikvanger in je huis worden!

Hoe kun je het beste de kabels en apparatuur wegwerken?

Als je een strakke afwerking wilt hebben is het verstandig om alle snoeren netjes weg te werken. Het is verstandig om in alle vakken gaten te boren waar de kabels doorheen kunnen. Boor wel gaten van vijftig tot tachtig millimeter. Het is verstandig om de kabels naar het dichtstbijzijnde stopcontact te leiden. Je zou kunnen kiezen voor een dubbele wand zodat je de snoeren daar achter kunt laten lopen. Hierdoor zijn de snoeren onzichtbaar en netjes weggewerkt. Houdt er rekening mee dat je meerdere apparaten nodig kunt hebben om ervoor te zorgen dat de tv werkt. Zorg ervoor dat je maximaal twee vakken voor de apparaten maakt. Hier kun je een deur of een klep voor maken. Dan kun je de apparatuur daar achter neerzetten.