Een robotmaaier vergelijken doe je het eenvoudig

Een robotmaaier vergelijken voordat je er eentje aanschaft is zeker geen gek idee. Er zijn tal van maaiers op de markt en de ene kan weer net wat anders dan een ander model. Daarom vergelijk je het beste eerst het aanbod van robotmaaiers voordat je overgaat tot de aanschaf ervan.

Gebruik van sensoren

Een robotmaaier neemt je een hoop werk uit handen omdat deze automatisch je gazon voor je in orde maakt en netjes maait. Je programmeert de robotmaaier op de manier die jou het beste lijkt zodat het gazon er altijd top uitziet. Een robotmaaier maait met behulp van sensoren en aan de kanten van het gazon breng je grensdraad aan zodat de maaier weet waar te stoppen.

Aanleggen van grensdraden

De grensdraden zijn verbonden aan het laadstation waarmee de maaier zelf ook in verbinding staat. De draden breng je eenmalig aan de randen van het gras aan. Dit kun je op het gras doen maar net onder de grond is ook een goede optie, zeker als je het gras met regelmaat ook wilt verticuteren. Boven de grond loop je kans de draden kapot te trekken.

Maaien met een accu

Als het maaien gebeurt is keert de robotmaaier terug naar het laadstation om de accu op te laden. De accu gaat gemiddeld een paar jaar mee maar houd er wel rekening mee dat deze wel eens vervangen dient te worden om het beste resultaat te behouden tijdens het maaien.