Functionaliteit en comfort van zitmeubelen

klassieke meubels 2

Er zijn heel voor opties als het komt tot zitmeubelen. Twee belangrijke aspecten die elke zitmeubel streeft om te hebben zijn comfort en functionaliteit. Aan de hand van waar deze zitmeubelen worden gebruikt kan het zijn dat het meer van de één dan de ander zal hebben. Op kantoor bijvoorbeeld zal men zien dat ,bij meeste zitmeubelen, functionaliteit een hogere prioriteit heeft dan comfort. Men moet niet ongemakkelijk zitten maar ze moeten wel gefocust kunnen blijven. Terwijl bij iemand thuis heb je een grotere kans om een sofa ofte vinden. In een huis is de prioriteit van zitmeubelen hoger voor comfort dan functionaliteit.

De fauteuil en de sofa

Onder de term zitmeubel verstaan wij verschillende soorten. Een zitmeubel kan verdeeld worden in twee categories. Een fauteuil of een zitbank en sofa. Een fauteuil is een stoel met een hoge rug waarin men heel erg comfortabel in kan zitten. Vaak genoeg in combinatie met een klein bankje ervoor waarom men hun voeten kunnen zetten om extra comfortabel te zitten. Naast een fauteuil kan men altijd een koffie tafel zetten, lekker gaan zitten en misschien een boekje lezen. Een zitbank of sofa is bestemd voor meerdere mensen. De hele familie kan lekker bij elkaar komen zitten en samen van de nieuwste film genieten.

De verschillende soorten stoelen

Er zijn ook heel veel verschillende stoelen. Je hebt de wingchair; een accent stoel die kan variëren van klassiek tot eigentijds. Het wordt vaak gekenmerkt door de opvallende zijpanelen.

Er is ook de club stoel. Deze is vaak genoeg van leer gemaakt. Het is een echt klassieke meubelstuk dat is gemaakt met afgeronde rondingen voor maximale comfort. Daarnaast heb je natuurlijk ook een fauteuils. Dat is één van de bekendste stoelen. De structuur ervan is heel erg herkenbaar omdat het zo is ontworpen om de armen te laten rusten. En dat zijn echt maar een paar van de vele soorten stoelen.  Engelse stijlmeubelen.