Het nut van een balustrade

glazen-balkonhek

Hoewel je misschien niet precies weet wat een balustrade is, kom je er waarschijnlijk vaker een tegen dan je zou verwachten. Een balustrade of balustrade balkon in baluster stijl is een van de meest populaire balustrades die voor trappen worden gebruikt. De leuning verwijst gewoonlijk naar het leuning gedeelte. Een leuning wordt ondersteund door een systeem van balusters, die dan gezamenlijk de balustrade worden genoemd. Een balustradesysteem is gedetailleerder en sierlijker dan een eenvoudige veranda-leuning. Ze voegen historische charme, klassieke elegantie en een element van grootsheid toe. Hoewel mooi, is het ook functioneel. Een balustrade helpt voorkomen dat mensen, kleine kinderen en huisdieren van de veranda vallen.

Verschillende regels voor balustrades

Bouwvoorschriften bepalen vaak hoe een balustrade moet worden gestructureerd. En dat kan per land verschillen. In de Verenigde Staten mogen balusters bijvoorbeeld slechts ongeveer vier inch uit elkaar of minder worden geplaatst. De afstand van vier inch lijkt misschien willekeurig, maar dat is het niet; het weerspiegelt de gemiddelde diameter van het hoofd van een baby. De vier inch afstandsregel voor balusters is ontworpen om te voorkomen dat gevallen van nieuwsgierige kinderen door relingen glippen of hun hoofd tussen balusters vast komen te zitten. Balustrades worden tegenwoordig nog steeds gebruikt in een grote verscheidenheid aan vormen en materialen, van eenvoudige houten palen tot uitgebreide smeedijzeren spindels, voor zowel decoratieve als praktische doeleinden.

Een extra laag van veiligheid

Een balustrade kan ook veel dingen aan jouw huis verbeteren, zoals de waarde van jouw huis en bijdragen aan de veiligheid van jouw huis. Een ontwerp met dicht bij elkaar geplaatste balusters kan bijvoorbeeld voorkomen dat dieren zoals coyotes, wasberen en ander ongedierte een ruimte binnendringen, vooral in ruimtes waar ze vaak een grote overlast veroorzaken. Het werkt ook als een heel goede afschrikmiddel voor dieven. Op bijzonder winderige dagen kan een balustradesysteem ook werken als een balkonscherm en helpen voorkomen dat de items op jouw veranda of terras wegvliegen, inclusief parasols, kussens, speelgoed, bloempotten, barbecues of vuurkorven.