Infrarood verwarming, wat zijn de voordelen?

mobiele infraroodverwarming

Interesse in infrarood verwarming? Twijfel je nog wat over de voor- en nadelen? Dan zetten we hier alvast de voordelen voor je op een rijtje.

Mobiele infraroodverwarming

Er is bij infrarood verwarming zelfs ook mobiele infraroodverwarming mogelijk. Mobiele infrarood panelen zijn zeer vriendelijk in gebruik. Vaak zijn ze ook heel populair bij gezinnen met jonge kinderen, omdat deze manier van verwarmen extra veilig is.

mobiele infraroodverwarming

Geen leidingen nodig

Voor de installatie van infrarood verwarming is het niet nodig om leidingen aan te leggen. Je kunt de panelen namelijk met beugels aan de muur of aan het plafond vastmaken. Natuurlijk moet er dan een route naar een stroompunt komen, maar dat is eigenlijk alles. In vergelijking met het aanleggen van leidingen is dit natuurlijk ook veel voordeliger.

Besparen op energiekosten

De kosten voor het gebruik van gas zullen enorm dalen als je infrarood verwarming neemt. Uiteraard nemen de kosten voor de elektriciteit iets toe, maar per saldo zul je absoluut veel minder geld kwijt zijn aan het verwarmen van je huis.

Gezond klimaat

Bij infrarood verwarming worden de objecten verwarmd. Dit is een heel verschil met convectieverwarming. Daar wordt namelijk de lucht opgewarmd. Bij infrarood hoef je nooit bang te zijn voor een benauwd gevoel.

Minder dwarrelend stof

Zoals gezegd verwarmen de infrarood panelen objecten. Er vindt dan ook geen circulatie van lucht plaats. Je hoeft niet bang te zijn voor opdwarrelend stof. Ook zal er geen condens op de wanden ontstaan en is de lucht een stuk gezonder dan bij convectieverwarming.

Mogelijk als schilderij

Kun je wel een mooie afbeelding gebruiken in je interieur? Is het op sommige plaatsen nog net een beetje kaal? Dan kun je daar ook je infrarood verwarming voor gebruiken, want dat is zelfs verkrijgbaar in de vorm van een schilderij. Er is op dit gebied heel veel keus, zodat er altijd wel iets is dat in jouw interieur past.