Kussens kopen voor een gezellig, warm interieur

Kussens zijn heerlijk, daar hoef je bijna niemand van te overtuigen. Kussens kopen voor je slaapkamer, woonkamer, eetkamer of voor op de veranda? Iedere woonomgeving kan gezelliger gemaakt worden met kussens. Maar ken je de scène uit films en series, waarbij vaak de man alle decoratieve kussens van het bed gooit voor hij kan gaan slapen? Dit is zeker voor veel mannen, maar ook voor praktische dames een reden om het bij alleen een hoofdkussen te houden. Toch mis je zoveel comfort en gezelligheid als je je niet eens verdiept in het kopen van kussens! Dit artikel wijst je de weg.

Decoratieve kussens kopen

Decoratieve kussens, woonkussens of sierkussens? Ze lijken allemaal hetzelfde, maar zijn dat niet. De woonkussens zijn over het algemeen wat groter en vaak vierkant. Decoratieve en sierkussens kunnen in allerlei formaten gekocht worden. Waar je reken mee houdt bij kussens kopen, is het gebruik. Sommige sierkussens zijn heel mooi, maar het borduurwerk of de pailletten maken dat het minder lekker in je rug zit. Wanneer je jouw huis gezellig gaat maken, volg dan de stappen in de volgende alinea voor het kopen van kussens.

Welke kussens kopen?

Misschien ben jij wel eens aan de slag gegaan met kussens kopen, maar ben je toch na één aanschaf afgehaakt. Het is best moeilijk de juiste kussens te kiezen. Er zijn zoveel soorten kussens die je kunt kopen. Daarom volgt een kort stappenplan zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

  1. Bepaal de ruimte waar je kussens voor koopt, focus je op één kamer per keer. 
  2. Bedenk welke interieurstijl de ruimte nu heeft en waar je naartoe wilt. Kussens kopen kan jouw interieur direct een andere sfeer geven. Denk aan een boho-look, mid-century modern stijl of landelijke stijl. 
  3. Maak een combinatie tussen comfortabele kussens om lekker op de bank mee te liggen, decoratieve kussens die je opzij kunt leggen en woonkussens die mooi bij het interieur passen. 
  4. Nu je de ruimte weet, de stijl en het type kussens die je wilt kopen, bepaal je het aantal. Minder kussens bieden minder comfort maar met meer kussens pas je niet meer op de bank. 
  5. Ga nu lekker shoppen op zoek naar jouw favoriete kussens!

Kussens kopen voor de slaapkamer

De slaapkamer is een lastige kamer om kussens voor te kopen. Je hebt namelijk al de stijl van je beddengoed. Vaak heb je jouw dekbedovertrek en kussenslopen in meerdere keren gekocht en zijn ze verschillend van stijl. Om toch eenheid te creëren koop je voor de slaapkamer meestal effen kussens in een kleur die bij het bed en de ruimte passen. Koop sowieso twee grotere kussens die je in je rug kunt leggen om rechtop te zitten. Zo kun je jouw bed als heerlijke loungeplek inrichten voor films kijken of lezen. 

Allergie

Bij kussens kopen, zeker wanneer het decoratieve kussens zijn, hoef je je niet te veel zorgen te maken over de materialen. Het liefst heb je een beetje natuurlijke grondstoffen om duurzaam bezig te zijn. Ben je echter allergisch? Dan moet je erop letten waar een kussen van gemaakt is. Kijk bij het kopen van kussens of ze geschikt zijn voor mensen met een allergie.