Led verlichting onder keukenkastjes zijn beter voor het milieu

Veel mensen zijn tegenwoordig actief bezig om een steentje bij te dragen aan het milieu. Sommige mensen doen vrijwilligerswerk dat de natuur helpt en anderen kiezen er voor om energie neutraler te leven. Vooral dit laatste heeft een aantal voordelen. Door je eigen verbruik terug te dringen help je niet alleen het milieu, ook zorg je er voor dat de energierekening lager wordt voor jou. Je houdt dus geld over aan het helpen van het milieu.

De beste manier om dit te doen is je huidige verlichting in huis te vervangen door LED verlichting. Een goede plek om te beginnen is led verlichting onder keukenkastjes. Veel keukens hebben namelijk verlichting onder de keukenkastjes, dit wordt ook wel onderbouw verlichting genoemd. Deze lampen verbruiken relatief best veel stroom. Door ze te vervangen met LED lampen bespaar je al snel 80% van deze kosten en help je het milieu. Hoe minder energie je verbruikt des te minder hoeft er gestookt worden. Op die manier kunnen we hopelijk binnenkort volledig vertrouwen op groene energie.

Kan je zelf led verlichting onder keukenkastjes plaatsen?

Ja! Het is relatief eenvoudig om zelf deze verlichting te plaatsen. Zodra je gaat kijken naar de verschillende soort led verlichting onder keukenkastjes zal je al snel zien dat er twee veelgebruikte soorten zijn. LED inbouwspots en LED opbouwspots.

Van deze twee zijn LED inbouwspots de moeilijksten om te plaatsen. Zoals de naam al verraad worden deze letterlijk in het kastje geplaatst. Je zaag een gat aan de onderkant van de kast waar de nieuwe lamp precies in past. Op die manier wordt de gehele lamp weggewerkt.

Een makkelijkere optie zijn de LED opbouwspots. Dezen worden direct op de onderkant van de kast geplaatst zonder dat je hoeft te zagen. Mocht je de bekabeling weg willen werken dan kan je eerst een gaatje boren in de kast en de kabels hier doorheen trekken.

 

Extra milieu tips

Wil je nog meer energie besparen? Gebruik dan dimbare LED lampen in de keuken. Dimbare led lampen kan je zo sterk zetten als je maar wil. Mocht het niet al te donker zijn, dan zet je ze simpelweg op halfvermogen of minder. Op die manier gebruik je nog minder stroom. Dimbare LED lampen zijn niet aan te raden als led verlichting onder keukenkastjes, maar werken bijvoorbeeld perfect als normale keukenverlichting. Mocht dit aanslaan dan kan je alle lampen in het huis vervangen door een LED alternatief.