Uitschuifbare eettafel: dit zijn de soorten en mogelijkheden

eettafel-vormen-dit-zijn-de-populairste-vormen-in-2020

Komt er regelmatig familie over de vloer, blijven vrienden eten of wil je gewoon flexibel zijn met het aantal zitplaatsen aan tafel of de ruimte op tafel? In dat geval klinkt een uitschuifbare eettafel ideaal. In deze blog bekijken we de voordelen en nadelen van een uitschuifbare tafel, zodat je kunt overwegen of zo’n flexibele eettafel iets voor je is. Blijft de eettafel bijvoorbeeld altijd uitgeschoven, dan kun je misschien wel gewoon kiezen voor een lange eettafel in plaats van een uitschuifbaar model. Jij kiest, wij helpen je kiezen.

Controleer de hoogte van de uitschuiftafel

De gemiddelde hoogte van het tafelblad van een uitschuifbare eettafel ligt tussen de 72 en 80 centimeter hoog. Controleer dus ook of de hoogte matcht met de hoogte van de eetkamerstoelen, zeker wanneer je eetkamerstoelen met armleuningen hebt. Meestal zit het extra tafelblad van een uitschuifbare eettafel verborgen onder het blad. Daardoor is er minder ruimte tussen de onderkant van het tafelblad en de vloer.

Zorg voor voldoende ruimte rondom de eettafel

De eettafel mag nooit een obstakel worden in de keuken, eetkamer of woonkamer. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste maat. Houd in ieder geval rekening met 70 cm aan kanten waarlangs je niet hoeft te lopen. Aan de kant van een looppad moet je altijd ongeveer 120 cm loopruimte aanhouden.

Hoeveel stoelen koop je bij een uitschuifbare eettafel?

Een belangrijke vraag is natuurlijk ook hoeveel stoelen je koopt bij een uitschuifbare tafel. Ga je uit van het aantal plekken wanneer de tafel uitgeschoven is, of juist het aantal plekken wanneer de tafel ingeschoven is. Ons beeld: denk na waar je de extra stoelen neerzet wanneer hij is ingeschoven. Heb je er plek voor, neem dan genoeg eetkamerstoelen voor alle plekken aan tafel. Dit geeft ook de meeste sfeer en gezelligheid wanneer vrienden of familie komen eten.

Verschillende merken van uitschuifbare tafels

Vrijwel elk meubelmerk heeft uitschuiftafels, waardoor ze er zijn in elke woonstijl. Over het algemeen zijn ze eenvoudig uit te klappen. Het merk Kave Home is zo’n voorbeeld van een merk dat veel hoogwaardige uitschuifbare tafels biedt. Maar hoe dan ook, we twijfelen er niet over dat je een passende eettafel gaat vinden.