Wat is ingress protection?

Logo LetsLeds

Bij verlichting wordt er vaak gesproken over een IP waarde. IP waarde staat voor ingress protection. Deze waarde zegt iets over de mate van beveiliging van het product. Hierdoor zul je direct weten waarvoor je de LED lamp dus wel en niet voor kunt gebruiken.

Beschermd tegen stof, vocht en water 

De IP waarde geeft aan in hoeverre het product beschermd is tegen vocht, water en stof. Deze waarde al altijd uit twee waarden bestaan. Het eerste getal van de IP waarde geeft de beschermingsgraad aan tegen het indringen van voorwerpen en aanraking. denk hierbij aan het aanraken van de lamp met een schroevendraaier of vingers. Het tweede getal van de IP waarde geeft de beschermingsgraad tegen vocht en water aan. De IP waardes 44 en 5 zijn zeer veel voorkomende codes. De IP44 is spatwaterdicht en zijn beschermd tegen aanraking met draad, spanningvoerende gereedschappen en vaste voorwerpen. 

Woonkamer

Besparen op de energierekening 

In tegenstelling tot spaarlampen en Tl buizen verbruikt led verlichting een aanzienlijk stuk minder stroom. Hierdoor zal je na vervanging van deze spaarlampen en tl buizen direct besparen op jouw energierekening. Voor alle led producten waar jij naar op zoek bent ben je bij Letsleds aan het juiste adres. Dit zijn namelijk expert op het gebied van led verlichting.