Een slagboom plaatsen

Beschik je over een groot terrein of dat nou rondom je woning is of een werkterrein dat maakt allemaal niet uit en wil je dat terrein goedkoop en effectief afsluiten, denk dan eens na om een doorbird te plaatsen. Nu worden slagbomen nog vaak geplaatst bij vakantieparken, bedrijfsterreinen of privé-parkeerplaatsen, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je een slagboom niet ergens kan plaatsen. Het gaat uiteindelijk om jouw veiligheidsgevoel die je erbij hebt als je een slagboom laat plaatsen. En een slagboom is ook nog een ideaal op verschillende manieren te openen, want je kan een doorbird openen met kaartlezers, intercomsystemen, kentekencamera’s, lange afstand lezers, handzenders en GSM-interfaces. Een tal manieren, maar dat maakt het wel allemaal een stuk veiliger.

De installatie van een slagboom

Als je een slagboom wilt gaan plaatsen dan heb je twee opties voor de installatie van de slagboom. Je kan kiezen voor een automatische of een handbediende slagboom. Bij het kiezen van een van de twee opties, moet je zelf even kijken wat je fijn vindt, want beide slagbomen hebben zijn eigen voordelen. Zo is een automatische slagboom natuurlijk handig om gemakkelijk voertuigen toegang te geven tot uw parkeerplaats. Een handbediende slagboom is daarin wat minder gemakkelijk, maar die heeft weer voordelen in de investeringkosten. Zo zie je weer elk voordeel kan dus ook weer een nadeel zijn. Ga dus goed uit wat jezelf fijn vindt om te hebben en waar je in wilt investeren.

Soorten slagbomen

Bij het kiezen van een slagboom kan je natuurlijk ook kiezen voor verschillende manieren van open doen, zo heb je een slagboom met een afstandsbediening, maar je kan tegenwoordig ook kiezen voor een slagboom met kentekenherkenning en heb je ook nog een slagboom die je gebruik maakt van een laser scanner. Een slagboom met een afstandsbediening is vandaag de dag nog steeds de populairste manier om een slagboom te openen. Zo kan je bij het aanrijden namelijk al de slagboom openen en kan je zo doorrijden.