Handmatige palenrammer

Handmatige palenrammers zijn voorbeelden van het soort perfecte menselijke techniek met een eenvoudige en efficiënte bouw. De stamper heeft een open uiteinde dat min of meer de diameter heeft van een paal, die in de holle stamper past. Het uiteinde van de stamper is gesloten en de paal slaat er tegenaan. Omdat de paal door een holle buis wordt gevoerd zonder veel bewegingsruimte, blijft de slagkracht grotendeels behouden, wat resulteert in een harde, consistente slag die meer afhankelijk is van het gewicht van de stamper en de resulterende slagkracht dan de kracht van de operator.

Palenrammer op benzine

Ten slotte gebruiken palenrammers op benzine de kracht van een verbrandingsmotor om uw paal de grond in te drijven. Palenrammer benzine verschillen echter het meest van de rest. De beweging van een palenrammer op gas lijkt meer op een extreem snel tikken. Zoals die van een drilboor. Palenrammers op benzine slaan niet zozeer een gewicht tegen een paal, maar ze vibreren het precies in de grond. Het is een slimme truc en maakt snel werk van uw werk na het rijden. Omdat ze alleen op gas werken, is dit type palenrammer net zo draagbaar als de handmatige versie, maar veel krachtiger.

Welke palenrammer is geschikt voor uw taak?

Welke palenrammer geschikt is, is afhankelijk van uw behoeften. In beide gevallen kunnen handmatige en door benzine aangedreven palenrammers goed werk verrichten. Ze hebben verschillende voor- en nadelen. Maar of het nu handmatig of op benzine is, de grootte van uw taak speelt een belangrijke rol in de keuze. En afhankelijk van het seizoen, waar u woont en de hoeveelheid werk die voor u ligt, wilt u misschien direct naar een palenrammer benzine. Om de juiste keuze te maken wordt aangeraden om advies te vragen bij een specialist, zodat de keuze op uw persoonlijke voorkeuren en eisen wordt aangepast.