Hoe eenvoudig is het monteren van een Easee lader

Wil je een functionele laadpaal die ook nog eens heel veel voordelen biedt? Dan is de Easee laadrobot echt iets voor jou! Deze laders zijn hypermodern, te verbinden met het internet en te bedienen met een app en ze laden ook nog eens tot tien keer sneller dan een conventionele wall socket. Daarnaast kun je de laadrobot vrijwel overal plaatsen en zowel binnen als buiten gebruiken. Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld beschikt over een carport of een garage. Maar welke voordelen heb je en waarom zou je juist voor deze lader moeten kiezen? En nog belangrijker, hoe eenvoudig is het om de lader te monteren? In onze blog geven wij hier antwoord op.

Easee laadrobot wordt compleet geleverd

De Easee laadrobot wordt compleet geleverd. De doos bevat de lader, de benodigde montagematerialen en een uitgebreide handleiding. Zodra de lader geleverd wordt kun je dus direct aan de slag! Installeren en monteren is vrij simpel en met een bijgeleverd hulpmiddel heb je binnen een handomdraai de lader up and running. Als eerste verwijder je de front cover met een op een tang lijkend hulpmiddel die je onderin de lader moet steken om de cover te ontgrendelen. 

Connector verwijderen

Nu verwijder je de connector. Je schuift deze naar boven om het uit de houder te halen en wat overblijft is de achterplaat die je tegen een oppervlakte kunt schroeven met de meegeleverde materialen. Let er wel eventjes op dat de oppervlakte groter is dan de lader, want dat zorgt voor meer stabiliteit. 

Driefasige aansluiting van de Easee lader

De volgende stap is om de bedrading aan te sluiten en voor het aansluiten van de Easee lader heb je een driefasige aansluiting nodig. Heb je die nog niet? Dan is het noodzakelijk om eerst contact op te nemen met de netbeheerder die de nodige aanpassingen aan en in de woning moet verrichten. Hier is doorgaans een wachtlijst voor. Op het moment dat je al een driefasige aansluiting hebt kun je verder en je sluit de vijf aders van de kabel en volgens de instructies aan. Nog een handige tip! Sluit eerst de stroom af voordat je met de kabels aan de slag gaat!

Een groot pluspunt van de Easee lader is dat je de kabel zowel aan de bovenkant als de zijkant en onderkant van de achterwand kunt bevestigen. Dat is handig, omdat elektriciteitskabels in iedere woning van verschillende richtingen kunnen komen. Het is wel belangrijk dat de niet gebruikte openingen worden afgedekt met de bijgeleverde afdekplaten. Zodat water niet bij de kabels kan komen. 

Je bent er klaar voor

Na het monteren van de achterwand en het aansluiten van de kabels is het moment aangebroken om de lader weer te voorzien van de connector en de front cover. Je bent er nu helemaal klaar voor! Voordat je de auto inplugt kun je het beste even de app installeren en de configuratie voltooien. 

Als je denkt dat het te moeilijk is om de montage zelf te doen, is het advies om niet te gaan prutsen en om een expert als Laadpaal Outlet in te schakelen. Dan weet je ook zeker dat de installatie van jouw Easee lader goed gebeurt!