Kies voor HSB en bespaar veel budget

Er is geen bouwbedrijf in Nederland dat niet op zoek is naar de voordeligste manieren van (huizen) bouwen, uiteraard zonder in te leveren op de kwaliteit van het opgeleverde product. Een manier om dit te doen is het gebruikmaken van houtskeletbouw. Houtskeletbouw, ook wel bekend als HSB, is daarmee dan ook een zeer populaire manier van bouwen geworden. Niet alleen scheelt het de bouwvakker (en uiteraard het bouwbedrijf) enorm veel tijd, maar ook budget. Hout is in vergelijking tot het gebruik van traditionele materialen namelijk een stuk goedkoper. Daarnaast scheelt het werken met HSB wanden enorm veel tijd, wat er ook weer voor zorgt dat je kosten bespaart. Al met al is houtskeletbouw dus een uitstekende keuze als je op zoek bent naar manieren om hoogstaand werk op te leveren tegen een scherpere prijs.

De definitie van houtskeletbouw

Als we het hebben over houten frameconstructie, zegt de naam  het al. Bij het bouwen van een huis wordt eerst het skelet gebouwd. Bij HSB is dat skelet opgebouwd uit verschillende houten delen. Een van deze onderdelen is de HSB wand. Het skelet wordt uitgevoerd als een voorbereidende stap. Als het skelet eenmaal op zijn plaats is, kan de constructie doorgaan met traditionele materialen. Overweeg om beton te storten, een bakstenen buitenmuur te bouwen en soortgelijke klussen. Houtskeletbouw, en daarmee HSB wanden, vormen de basis voor jouw woning. De traditionele materialen maken het één geheel en complementeren het gebouw.

Profiteer ook van de vele voordelen van houtskeletbouw

HSB wanden zijn niet alleen heel eenvoudig toe te passen  in de houtbouw, ze zijn ook nog eens een duurzame optie. De materialen die hiervoor  gebruikt worden zijn afkomstig uit zogenaamde handelsbossen. Dit zijn ‘bossen’ die speciaal voor deze toepassing zijn aangelegd, dus ze worden  natuurlijk niet verder belast door de groeiende vraag naar woningen in Nederland en de rest van de wereld. Dit maakt de HSB wand niet alleen handig, maar ook duurzamer en sneller.