Tips bij kiezen van een mooi hout behang

hout behang

Steeds meer mensen schaffen tegenwoordig weer behang aan. Je hebt veel verschillende soorten behang het dat maakt het kiezen alleen nog maar moeilijker. Het is belangrijk dat je behang kiest dat bij jou en bij je woning past. Een wat nieuwere soort behang is het hout behang. Op dit behang zie je een afbeelding van hout. Ook van dit behang heb je weer verschillende soorten. Het hout behang straalt een gezellige en warme sfeer uit. In dit artikel geef ik je wat tips over het kiezen van het juiste behang voor in jouw woning.

hout behang

Kiezen van de juiste kleur

Als je denkt aan hout denkt je meestal aan de kleur bruin. Dit is ook logisch want hout heeft ook deze kleur. Het meeste hout behang is dan ook een bruintint. Deze kleur zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Je het dit behang ook in andere kleuren. Je ziet dan een hout print (afbeelding) op het behang, maar de kleur is anders dan van echt behang.

Het is van belang dat de kleur van het behang past bij de rest van je interieur. Als je veel houten meubels hebt is de kleur bruin erg mooi voor het behang. Als je het behang in dezelfde kleur doet als de rest van je meubels wordt het mooi opgenomen in het geheel. Als je een totaal andere kleur voor het behang zou kiezen valt het behang heel erg op, maar past het totaal niet bij de rest van je interieur dus dan zouden alle andere meubels en accessoires een beetje wegvallen en dit zou ook zonde zijn.

Kwaliteit van het behang

Bij het kopen van behang moet je goed opletten dat de kwaliteit van het behang goed is. Vooral als je nog geen ervaren behanger bent is het goed om naar de kwaliteit van het behang te kijken. Als je behang van slechte kwaliteit aanschaft is de kans groot dat het behang gaat scheuren of niet goed blijft plakken. Dit is niet handig en ik raad je dus aan om niet meteen voor de goedkoopste soort behang te kiezen.